Küldetés

A szervezet- és személyfejlesztő tevékenységem több, mint 15 éve folytatom.
A személyfejlesztés, szervezetfejlesztés számomra hivatás, a TQM pedig szemléletmód. A szakterületemnek tekinthető szervezetfejlesztés minőségszemléletű tevékenységgel, a célkitűzésre alapozottan tud segítséget nyújtani mindazok számára, akiknek fontos a feladatok, folyamatok átláthatósága, és a személyes- és szervezeti szintű eredmények, célok eléréséhez szükséges emberi erőforrás fejlesztése, biztosítása.

A Csapat

Az adott feladat, a megbízói igény határozza meg, hogy annak teljesítése milyen szaktudást, tapasztalatot igényel. Csapatom tagjait ennek megfelelően választom ki az adott feladatra; nemcsak a cél elérését, hanem a célhoz vezető út hatékonyságát is mérlegelve.

Munkamódszer

Azok számára csalódást kell okozzak, akik a gyors megoldás reményében "konzervet" kívánnak vásárolni tőlem. Meggyőződésem, hogy minden ember önálló személyiség, ahogyan az emberekből álló szervezet is egyedi, meg nem ismételhető. Ahogyan egy konzerv-étel képes ugyan az éhség gyors csillapítására, de nem képes az egyedi ízvilág iránti igény kielégítésére, valahogy ugyanúgy igaz, hogy egy szervezet, egy személy fejlesztésében is csak az egyedi, testreszabott módszerek alkalmazásával lehet igazán finomhangolt eredményeket elérni. ​

A tanácsadási folyamat a tanácsadó-tréner és a kliens közötti bizalom nélkül nem tudja azokat az eredményeket elérni, melyek a szerződés kritériumát képezik. Ezért a célkitűzés hatékony elérése érdekében a folyamat során a tanácsadó-tréner - kliens kapcsolat rendszeres mérlegelése elengedhetetlen.